Spring naar inhoud

Wat gebeurt er eigenlijk allemaal in de tuinbouw?

Op onze website leest u regelmatig een artikel over specifieke dingen in de tuinbouw. Bijvoorbeeld: een artikel over hoe u bladluis uitbant in de tuinbouw. Toch kan het ook zo zijn dat u helemaal niet bekend bent in de tuinbouw en u het wel interessant vindt om te weten hoe het daar aan toe gaat. In dat geval heeft u het juiste artikel gekozen.

Hoe worden planten en bloemen verkocht?

In de tuinbouw worden er allerlei bloemen, planten en etenswaren geproduceerd. Doorgaans heeft een bedrijf in de tuinbouw één soort plant of bloem dat hij/zij verbouwt. Als een tuinder ( dit is de benaming voor een ondernemer in de tuinbouw) zijn producten geproduceerd heeft en gaat verkopen kan deze vaak tussen twee dingen kiezen: de producten worden per order van bedrijven verkocht of ze gaan naar de veiling. Het voordeel voor een tuinder die zijn producten per order verkoopt is dat hij/zij weet hoeveel producten er geproduceerd moet worden en dat er onderhandeld kan worden. Wanneer de producten van een tuinder naar de veiling gaan worden deze verkocht tegen de prijs van het moment. Dit kan heel hoog zijn maar ook heel laag, soms zo laag dat producten onder de kostprijs worden verkocht. Dit is voor veel tuinders het spannende en soms ook vervelende van het vak. Voordat de producten worden verkocht gaat er uiteraard een hele periode aan vooraf waarin de planten worden geproduceerd. Zo worden er vaak hele programma’s bijgehouden waarmee een methode wordt gehanteerd waardoor de planten zo optimaal mogelijk kunnen groeien.

Bent u nieuwsgierig naar de tuinbouw?

Vind u het leuk om meer te weten te komen over de tuinbouw? Op onze website vindt u veel verschillende artikelen waarin bepaalde aspecten van de tuinbouw uitvoerig in worden beschreven. Leest u ze daarom eens door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *