Spring naar inhoud

Wat je absoluut moet weten over kunstgras

Als we over trends in de tuin praten, dat praten we al gauw over kunstgras. Kunstgras is makkelijk in onderhoud en daardoor kiezen veel mensen niet meer voor echt gras maar voor het ‘neppe’ gras. Ook bij steeds meer sportcomplexen als voetbalvelden, hockeyvelden, korfbalvelden wordt natuurgras in geruild voor kunstgras. De een vindt dit een zorgwekkende zaak, omdat er al veel vraagtekens gesteld zijn bij de korrels die in het gras zitten en hoe veilig deze zijn. Wellicht denk je er zelf ook aan om over te stappen aan kunstgras. Wij willen je graag op de hoogte brengen van een aantal zaken die je moet weten.

1. Kunstgras is veilig

Uit Europees onderzoek is gebleken dat kunstgras veilig is. Wel raden onderzoekers aan om een douche te pakken na het sporten. Er was ophef ontstaan naar aanleiding een uitzending van Zembla. Wel komt uit het onderzoek naar voren dat er nieuwe normen gesteld moeten worden.

2. Kunstgras vergt onderhoud

Veel mensen denken dat, als ze eenmaal voor kunstgras hebben gekozen, er geen onderhoud meer nodig. Dat is een foute gedachte. Want er is nog wel degelijk onderhoud aan kunstgras nodig. Alleen al om bijvoorbeeld te voorkomen dat het kunstgras wordt aangetast door bijvoorbeeld mos of algen. Wil je graag meer weten over kunstgras onderhoud? Dan verwijzen we je graag naar www.silicanova.nl. Hier kun je meer lezen over het onderhouden van kunstgras en hoe je algen en mos voorkomt.

3. Kunstgras is de toekomst

Kunstgras is de toekomst. Dat zien we overal terug. Kijk maar eens naar de Nederlandse Eredivisie voetbal. Bijna de helft van de teams is inmiddels overgestapt naar kunstgras, maar ook in het particuliere gebruik is een toename te zien. Steeds meer mensen zien de voordelen van kunstgras in en doordat kunstgras steeds goedkoper wordt, is de keuze vaak snel gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *